Welcome to Refugeeum
This website is available in 7 different languages!
Please choose your prefered language for the best experience.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we’ll assume that you are fine to receive cookies on this website.

Agresione

Shume njerez, qe kane perjetuar ngjarje te renda mund te shfaqin ndjenja inati dhe urrejtjeje. Keto ndjenja nuk kane te njejtat permasa si me perpara. Ndenja e inatit dhe urrejtjes mund te jene te drejtuara ndaj vetes si dhe ndaj njerzve perreth. Shpesh ndodh, qe te sillemi agresiv ndaj njerzve me te aferm.

Mund te ndodh, qe te shfaqen mendime agresive, te cilat me pas cojne ne sjelleje agresive. Shpesh mjaftojne motive te dobta per te shfaqur kete lloj sjelljeje. Papritmasi njerzit mund te ndjenje nje inat dhe urrejtje te forte. Shpesh te prekurit nuk e rinjohin veten ne keto caste agresioni. Me perpara nuk i njihnin keto ndjenja tek vetvetja. Perjetimet e renda si dhe ndjenja e pafuqise, e frikes, inatit dhe turpit jane shpesh arsyet perse njerzit behen agresiv. Per te reduktuar agresionet eshte e rendesishme te perpunohen perjetimet. Per kete ka njete ndihmese.

IMG_0922

Te perpunosh perjeteimet.

Ngjarjet e renda i shoqerojne njerzit e prekur ne formen e kujtimeve si dhe gjate gjumit. Nepermjet endrrave dhe kujtimeve njerzit perpunojne perjetimet. Por neqoftese keto episode u kujtohen vazhdimisht dhe shoqerohen me ndjesi te renda, te cilat e kufizojne jeten tuaj te perditshme atehere duhet t´i drejtoheni mjekut.

Eshte e rendesishme te kini parasysh se perjetimet e renda kane mbaruar. Nje ndihme ne perpunim e perjetimve mund te jete dhe te shrkuarit mbi to (mbajtjen e nje ditari) ose te folurit me te tjeret (strategjine e te folurit me te tjeret). Nje ndihmese tjeter mund te jete dhe trajnimi i vemendjes. Te gjitha strategjite kane efekt maximal nese ushtrohen rregullisht. Cdo dite ose disa here ne jave.

IMG_1295

More languages

Visitor map