Welcome to Refugeeum
This website is available in 7 different languages!
Please choose your prefered language for the best experience.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we’ll assume that you are fine to receive cookies on this website.

Pagjumesi

Shume njerez vuajne nga pagjumesia me dite apo dhe jave me rradhe. Pagjumesia shfaqet ne menyra te ndryshme si pshmb me veshtiresi ne renien ne gjumi, me bluarjen e vazhdueshme te perjetimeve ne mendje. Disa te tjere tremben gjate gjumit dhe nuk mund te flene me. Nete te tilla pagjumesie mund te perjetoje cdokush. Eshte mese normale, qe ne mbremje njerzit te bluajne mbi perjetimet dhe problemet, qe iu eshte dashur te perballen.

Ndonjehere problemi i pagjumsise zhduket vetvetiu pas pak kohe. Por ndodh, qe pagjumesia te vazhdoje per nje kohe te gjate duke sjelle me vete dhe probleme te tjera, si lodhjen fizike gjate dites, mungesen e perqendrimit dhe irritimin e shpejt.

Por ka menyra se si mund ta ndihmoni veten per te pasur nje gjume te shendetshem.

IMG_0966

Gjetja e gjumit te shendetshem.

Njerezve te prekur nga pagjumesia mund t‘u sherbeje si mjet ndihmes strategjia per permiresimin e gjumit . Nje ndihme perben dhe trajnimi i vemendjes.

Keto strategji kane mes shume efekt te nese perdoren shpesh, pavarisht se ne fillim mund t´iu duken si te cuditshme. Zgjedhni strategjine, qe ju pershtatet me shume dhe ushtrojeni rregullisht. Me se miri do te ishte cdo dite. Mire eshte dhe disa here ne jave. Neqoftese gjendja juaj nuk permiresohet keshillohet vajtja tek mjeku.

IMG_0738

More languages

Visitor map