Welcome to Refugeeum
This website is available in 7 different languages!
Please choose your prefered language for the best experience.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we’ll assume that you are fine to receive cookies on this website.

Mireserdhet ne REFUGEEUM

Kjo faqe interneti ofron Informacione dhe mbeshtetje per njerzit e arratisur, te cileve u mungon mireqenia emocionale. Demtimet fizike dhe shpirterore mund te shkaktojne frike. Sidoms kur nuk dihet arsye se perse lindin, cafre kuptimi kane dhe se cfare mund te beheht per t´i trajtuar. Leximi i informacioneve ne faqen online REFUGEEUM mund te jete nje mjet i mire ndihmes. Githeashtu keshillohet shkembimi i ketyre informacioneve me njerzit qe iu rrethojne.

Ne kete menyre shpresojme te behet e qarte se:

Me shkembimin e informacioneve me te tjeret behet e qarte se keto reaksione jane normalese ju nuk jeni vetem dhe se eziston ndihme.

Arratisje. Humbje. Perjetime te renda.

Shume njerez jane arratisur nga vendlindja e tyre per te shkuar ne nje vend tjeter te sigurte ose thjeshte per te pasur nje jete me te mire. Gjate arratisjes jane ndare nga familja, shoqeria apo dhe nga gjerat e rendesishme per to. Keto njerez kane perjetuar shume dhimbje dhe mizerje si ne vendlindjen e tyre dhe gjate arratisjes. Pervoja te tilla shkaktojne ngarkesa te medha emocionale dhe fizike per te gjithe njerzit. Si reagime normale mund te vecohen merzitja, frike, inatosja, dhimbja dhe pagjumesia. Reagime te tilla bejne te qarte se shume njerez i vuajne dhe se njeriu po mundohet t´i bej balle ngjarjeve te renda. Ekzistojne perjetime te ndryshme te cilat jane te renda per te gjithe. Disa shembuj mund t´i gjeni te renditura si meposhte:

Venja re e reagimve. Te ndihmosh veten.

Ne kte faqe REFUGEEUM deshirojme te iu informojme se si reagon fiziku dhe shpirti ngaj ngjarjeve te renda. Ky informacion ka per synim t´iu ndihmoje ne zbulimin e ketyre reagimeve tek vetja si dhe tek njerzit qe iu rrethojne. Keto reagime fillestare krejt normale mund te zhvillohen shpesh ne probleme kronike. Te prekurit u veshtirsohet mundesia per te marre pjese ne jeten e perditshme. Ketu mund te mesoni se cfare mund te beni ju vet per vetveten dhe per te prekurit e tjere ne menyre qe te ndiheni perseri mire.

Udhezimet e metejshme.

Ju lutemi te lexoni me vemendje informacionet e meposhtme deri ne fund (linku mbi kuptimin e reagimeve/ link zu Reaktionen verstehen) si dhe te jeni te vemendshem nese jeni te prekur ju apo njerizit perreth jush. Ne do t´u udhezojme mbi cfare mund te nderrmerrni vete per te permiresuar mireqenjen tuaj shpirterore. Te gjitha strategjite e meposhtme jane shkencerisht te mbeshtetura dhe keshillohen nga ekspertet mjeksor si per femrat ashtu edhe per meshkujt. Te gjitha strategjite jane falas dhe mund te vihen ne perdorim pa nevojen e mjeteve te tjera ndihmese . Ne iu urojme githe te mirat!

A ishin nje ndihmese informacionet?

More languages

Visitor map