Welcome to Refugeeum
This website is available in 7 different languages!
Please choose your prefered language for the best experience.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we’ll assume that you are fine to receive cookies on this website.

Probleme fizike

Trupi i njeriut reagon kur perjetohen ngjarje te renda. Shpesh njerzit e prekur kane dhimbje ne pjese te ndryshme te trupit. Nder simptomat mund te permenden dhimbje shpine, stomaku, marrje mendsh, probleme me tretjen si dhe dhimbje koke. Sidomos femijet reagojne me dhimbje barku. Shume nga te prekurit vuajne nga problemet e zemres si dhe kane probleme me frymemarrjen. Keto simptoma fizike shpesh jane nje tregues i perjetimit te ngjarjeve te renda. Eshte normale, qe trupi te shfaq shenja vuajtje kur shpirti vuan.

IMG_1170

Rruga e permiresimit te shendetit.

Nese keni shqetesime fizike duhet te shkoni tek mjeku.

Ndonjehere shqetesimet ne frymemarrje dhe shqetesimet kardiake nuk kane lidhje direkte me semundje mjeksore. Per keto lloj shqetesimesh ka menyra te ndryshme per t´i trajtuar. Nje nder meyrat eshte te flisni per gjendjen emocionale me njerzit perreth. Ka shume mundesi, qe edhe te tjeret te ndihen njesoj (te flisni). Njerzve te prekur mund t´i sherbeje, qe te kerkojne perkrahje konkrete per te perballur jeten e perditschme (perballjen me jeten e perditshme). Sidomos nje aktiviteti fizik i ushtruar rregullisht mund t´iu ndihmoje te gjeni perseri forcat vitale (aktivitetin fizik).

Gjithashtu nje ritem i mire gjumi ndihmon ne permiresimin e gjendjes tuaj fizike dhe emocionale. Per te permiresuar gjumin keni mundesine te informoheni ne (higjenen e gjumit). Nje ndihme perben dhe shfrytezimi i burimeve te forcave personale per permiresimin e gjendjes tuaj (burimet e forces personale).

Te gjitha strategjite kane efektin maximal nese ushtohen rregullisht. Cdo dite ose se pakti disa here ne jave. Nese shqetesimet tuaja jane shume te renda athehere iu keshillohet vajtja tek mjeku.

IMG_1074

More languages

Visitor map